5 Kasım 2010 Cuma

Truff


Malzemeler:
200 gr sütlü + 200 gr bitter küvertur
350 ml sıvı krema
istediğiniz miktarda çikolatalı kek
isterseniz fındık, antep fıstığı, badem parçacıkları


Yapılışı:



Öncelikle 400 gr küvertur çikolatamızı küçük küçük parçalara ayırıp geniş bir çelik kabın içerisine koyuyoruz.
Orta hararetli ocağımızda 350 ml kremamızı devamlı karıştırarak kaynatalım. Kaynayan kremamızı çikolatalarımızın üzerine dökelim. Ve tel çırpıcımızla  çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
Kekleri küçük küçük ufalayıp çikolata karışımımız sıcakken içerisine atalım ve karıştıralım. Kekler görünmeyecek kadar ufalmasını sağlayalım. İsterseniz içerisine hiç kek eklemeyebilirsiniz. Ama içerisine eklenen ve yumuşatılan kek truff'a çok farklı ve yumuşak bir kıvam katıyor.. Buzdolabında ise en az bir gece veya  3-4 saat bekletelim.
Buzdolabından çıkardığımızda, karışımımız sert bir görünüşte olacaktır. çikolatamızdan parçalar koparıp elimizle yuvarlamaya başlayabiliriz.
 Yuvarladığımız parçaları , isterseniz  dövülmüş şamfıstığına, kakaoya,fındığa,hindistancevizine yada neyle isterseniz ona bulayabilirsiniz.

Ben kakaoyla yaptım çoğunu daha yoğun bir tat seviyorum
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder