5 Kasım 2010 Cuma

Çarşaf böreği



Malzemeler:

1 su bard ılık süt
yarım su bard ılık su
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
10gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3,5-4 su bard un
iç harcı için:
peynir maydonoz( ben peynirli yaptım bu sefer  siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)
Yağlamak için:
50gr eritilmiş tereyağ
1 çay bard ayçiçek yağı
Üzeri için:
kalan yağ
1 yumurta sarısı

yapılışı:

mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bard ılık suyla eritin. süt ayçiçek yağı ve tuzu ilave edip, unu ekleyerek yoğurun. hamur toplanınca tezgaha alın 8 dk yoğurun. 8 bezeye ayırın. her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve  her bir açtığınız hamurun üzerini yağlayın bu  şekilde üstüste gelecek hepsi. sonra bütün o hamurları tutup ters çevirin. böylelikle en altta kalan hamuru almış olacağız. parmaklarınızla delmeden yumuşak hareketlerle hamuru büyütelim incecik olacak. iç harçtan yayın her tarafa  bir uctan başlayıp rulo yapın yağladığınız tepsiye ordatdan başlayıp yuvarlak şekilde dolar gibi dizin.hepsi bitince. 30 dk mayalanması için bekletelim. sonra üzerine yağlı yumurta sarılı karışımdan sürelim 180 derece fırında 30 dk pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder