5 Kasım 2010 Cuma

Damla sakızlı un kurabiyeleri


Malzemeler:

  •  
    • 1 paket oda sıcaklığında margarin
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • 4 kaşık pudra şekeri 
    • 3 kaşık buğday nişastası
    • Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
    • 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
    3 adet damla sakızı
    Yapılışı:
    1. Yumuşamış margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.damla sakızını havanda dövün ve karışıma ekleyin. Daha sonra sıvıyağı ilave edin ve tekrar güzelce karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
    2. Daha sonra hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp iki elinizin parmaklarıyla rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
    3. Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde (fırına göre 15-17 dk.) pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın


isterseniz tepsiye döşeyip baklava gibi kesebilirsinizde. tercih sizin:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder