12 Kasım 2010 Cuma

Tencere Pizzası

2 yumurta
2 fincan yoğurt ( türk kahvesi fincanı )
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
7 fincan un ( türk kahvesi fincanı )
bu malzemeleri karıştırıp hamur yoğurulcak ama çok yumuşak bi hamur elleri yağlayıp öle yoğurmak daha kolay oluyo sakın un eklemeyin hamur öle yumuşak olcak sonra hamur güzelce olunca teflon tencereyi yağlayıp hamuru bastıra bastıra tencere yayıcaz sonra hamurun üstüne istediğiniz miktarda ketçap sııp elle güzelse sürücez o sırada istediğiniz baharta varsada ketçapla birlikte sürün sonra üstüne istediğiniz malzemeyi koyun salam sucuk sosoz biber mısır vs vs vs işte ne isterseniz sonrada istediiniz kadar kaşar rendeleyip serpinn
püf noktası kapağı kapatın güzelce hava almasın üstü delikli kapakta olmasın , ocağın en küçük gözünce tencere ısınsın tencere ısınınca küçük gözüde en kısığa getirin ve 25-30 dk kapağı kesinlikle ve kesinlikle hiç açmayın en önemli kısmı sabırlı olup kapağı açmamakta açınca sönüyo hamur güzel olmuyo ,25-30 dk sonunda pizza süper pişmiş oluyo :))) afiyetle yiyorsunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder